ЗАЩО е важно да избягваме пластмасовата опаковка от бутилираната вода

3 големи причини да се замислим:

 
  1. Всяка минута по света се изхвърлят 1 000 000 пластмасови бутилки [1], предимно от бутилирана вода. Общата площ на петте пластмасовите водовъртежи в Световния Океан надвишава тази на континента Европа. При тези темпове на замърсяване до 2050 г в Океана ще има повече пластмаса, отколкото риба.

 

  1. В 93% от бутилираната вода се съдържат миниатюрни частици от пластмаса[2] с концентрация от 10 до 320 частици на литър и с ширина колкото човешки косъм. Според токсиколози потенциалните вреди от консумацията на тези микрочастици се състоят във възпалителни процеси, автоимунни заболявания, промени в метаболизма и функцията на червата и др.

 

  1. Пластмасовата опаковка на бутилираната вода отделя различни химически вещества[3], сред които най-опасен е Бисфенол А. До момента съществуват над 700 независими международни проучвания за вредите от химикала, който имитира женския полов хормон Естроген. Бисфенол А причинява метаболитни проблеми, безплодие и ракови заболявания.

Заради това на Финала на Маратон Варна няма да има вода в пластмасови бутилки за еднократна употреба, а ще пием пречистена вода от Aqeena Pro и EDEL WASSER в рециклируеми чашки.

Edel Wasser е най-високотехнологичната усъвършенствана система за пречистване на вода. За неограничен достъп до чиста и здравословна вода навсякаде.

 

EDEL WASSER:

Edel Wasser е най-високотехнологичната усъвършенствана система за пречистване на вода. За неограничен достъп до чиста и здравословна вода в домашни условия.

Безжична-Екологична-Здравословна

Edel Wasser използва процеса на реверсивна осмоза и 5-степенна филтрираща система, които доказано са най-ефективния начин за филтриране до чиста питейна вода. Система, сертифицирана от Асоциацията за качество на водата.

 

Aqueena Pro:

С 5-степенния филтърен щит на системата за пречистване на вода Aqueena Pro известната мисъл на Луи Пастьор – „Човек пие 90% от своите болести”, намира първото си опровержение. Лятото е сезонът, през който се консумира повече вода, затова сега е особено важно да знаем какво е качеството на питейната ни вода. Досега вашите органи бяха единственият филтър за многобройните замърсявания в питейната вода. За разлика от тях филтрите на Aqueena Pro са подменяеми. http://tinyurl.com/gldp55u

И

Идеята за интериорна оптимизация на пространството на мивката провокира Zepter да създаде иновативния комбиниран смесител за 3 потока вода – пречистена (от AqueenaPro) и обикновена чешмяна (топла/студена). Вижте повече за новия комбиниран смесител Cleansy: http://tinyurl.com/gtp7w8u