Wings for Life World Run

Маратон Варна подкрепя Wings for Life World Run, събитието събира повече от 200 000 професионални бегачи и любители, известни личности, спортисти, публични компании, различни общности и неправителствени организации от целия свят, обединени от една кауза – да намерим лек за хората, борещи се с гръбначни заболявания или травми.

Wings for Life World Run ще се проведе навсякъде по света на 7-и май 2017 г., 11 часа GMT. Сто процента от средствата, събрани по време на събитието и цялата кампания, ще бъдат дарени в подкрепа на научни изследвания и клинични проучвания за лечение на заболявания на гръбначния мозък, засягащи живота на повече от 3 милиона души по цял свят.

#worldrun #12weeks

********************************************************************************************************

В следващите редове ще откриете списък на някои от най-често задаваните въпроси към организацията Wings for Life и техните отговори.

Какво е „Wings for Life“?
„Wings for Life” е изследователска фондация с нестопанска цел, основана през 2004 г. Мисията ? е да намери лек за уврежданията на гръбначния мозък. Те финансират научни изследвания на световно ново и клинични проучвания по целия свят, насочени изцяло към лечението на заболяванията на гръбначния мозък. 100% от всяко едно дарение се използва за реализация на най-обещаващите изследователски проекти и клинични проучвания при уважавани институти като Cambridge University, Harvard Medical School или Charite Berlin. Вижте повече информация.

Wings for Life осигуряват ли рехабилитация или грижа за хората, които са пряко засегнати от увреждания на гръбначния мозък?
Целта на фондацията е уврежданията на гръбначния мозък да станат напълно лечими. За да направи това, Wings for Life се концентрира върху подкрепата само на научните изследвания. 100% от набраните средства са посветен на тази цел. Осигуряване на ежеднежни грижи за хората, засегнати от увреждания на гръбначния мозък също е много важно, но има и редица други отлични благотворителни организации, които предоставят тези услуги.

Бягай за тези които не могат!
WingsForLifeRun подкрепя каузата

Как мога да подкрепя Wings for Life?
Wings for Life зависи от дарения от физически лица и фирми. Ако искате да помогнете за набирането на допълнителни средства за научни изследвания на гръбначния мозък, като същевременно участвате в Wings for Life World Run, моля вижте списък с начини как можете да помогнете тук.

Източници: