Krasen-KralevМинистърът на спорта Красен Кралев съобщи, че министерството, Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и организатора на Софийския маратон Анатоли Илиев работят върху проект догодина България да има три маратона в календара си. Домакини на проявата на 42.195 км трябва да бъдат Стара Загора и Варна, като кметовете и на двата града са дали съгласието си за подобни мероприятия и ще помогнат с всичко възможно за реализацията на проекта.

„Предвиждаме тези два маратона и Софийският да образуват своеобразна верига, като ще даваме специална награда на този, който успее да ги спечели и трите. С голяма парична награда за победи и в трите маратона ще успеем да привлечем по-класни състезатели“, каза министър Кралев и връчи специален плакет на главния организатор на Софийския маратон Анатоли Илиев.

EMO_3717

„Искам да използвам възможността да благодаря на г-н Илиев затова, че за 25-а година е организатор на Софийския маратон. Смятам, че се справи блестящо в много тежки години и в много тежки периоди успя да удържи на всички икономически, политически и всякакви други кризи и да запази един от символите на София жив и актуален. Дано проектът за другите маратони да бъде успешен, както този на София“, допълни министърът.

Снимки: Емона Цончева/Sportal.bg