50 състезатели за класическите 42км54 състезатели са се записали за участие в класическите 42 километра и 195 метра на маратона във Варна, който стартира утре в 10 часа от площад „Независимост „ в морската столица – това съобщи на пресконференция организаторът на маратони Анатоли Илиев. Сред записалите се да пробягат 42 километра и 195 метра има и български състезатели. Трима елитни кенийски атлети също са във Варна,за да вземат участие в маратона.Сред тях е Еверлин Косгей,която е шампион на Кения на 10 000 метра.

адежта и спорта Красен Кралев, който участва в пресконференцията, посочи, че с годините веригата от маратони може да се превърне освен в емблема на градовете, в които се провеждат и в емблема на България. Стана ясно,че Бургас и Русе също са подали заявки за включване във веригата, но през тази година там ще се проведат само състезания по полумаратон.. Наградният фонд за трите маратона от веригата – във Варна, Стара Загора и София, е по 49 000 лева за всеки.
По време на маратона ще има и седем съпътстващи събития. По време на проявата организаторите осигуряват пункт за желаещите да дарят кръв в зоната на старта и финала.