Лого на издателство ВаконИздателство „Вакон“ прохожда на книжния пазар през 2006 г. Със своятауникална поредица „Пътешествия и приключения“ „Вакон“ се превърна в синоним на книгите за пътувания. Всяка страница Ви води по стъпките на едни от най-известните писатели пътешественици като Майк Хорн, Майкъл Палин, Колин Таброн, сър Ранулф Файнс и не само.

През 2012 г. при писателите на „Вакон“ се настанява и оцеляващият във всякакви условия Беър Грилс със своята автобиография, която ни изправя пред един по-различен, личен и откровен Беър, не толкова близо до камерата. През 2013 г. следва „най-добрият наръчник за живот в пустошта“, а през 2014 – „най-добрият наръчник за оцеляване в живота“.

„Бягащите“ книги на издателството не убягват от радара не само на спортисти, а и на всеки любопитен читател. Сред тях са „Родени да тичат“ – една запленяващо увлекателна история на бягането на свръхдълги разстояния с чудати, възхитителни и необикновени герои от света на бегачите; „Яж и тичай“ – силно мотивиращата и вдъхновяваща автобиография на вегана бегач Скот Юрек, а скоро към тях се присъедини и „Тичай или умри“ на младата звезда на Килиан Жорнет, който взриви всички рекорди и промени името на спорта. А в „Да бягаш с кенийците“ Адхарананд Фин
разкрива тайните на най-бързите хора на планетата, „Постигни невъзможното“ на световноизвестният треньор по тичане и известен мотиватор Ерик Ортън.

Повече за нашите книги ще научите на: www.vakon-bg.com/vsichki-knigi