В деня на състезанието своите номера могат да получат само участниците в масовият старт 2 км на мястото на старт - финала на маратона / пл. Независимост до Варненската опера/, където ще бъде изграден информационен център с работно време от 07:00 до 09:00 часа.
Стартови номера за всички дистанции няма да бъдат раздавани в деня на състезанието.

Пункт за съхранение на личен багаж на участниците
Близо до старт-финала ще бъдат построени палатки за преобличане и съхраняване дрехите на участниците в Маратон Варна 2024. Приемат се само чанти и ранички със стикер даден от организаторите при получаването на стартовите номера. Организаторите не носят отговорност за оставени скъпи предмети и бижута.

Подкрепителни и освежителни пунктове ще бъдат изградени на всеки 5 км. и на старт финала, по изисквания на ИААФ и БФЛА.

Времеизмерване и номера:
Времето на участниците в дистанциите 10,5 км , 21 км и 42 км ще бъде измерено с електронна система. Като всички състезатели ще бъдат снабдени с чипове на стартовите номера. Номерата трябва да бъдат сложени на гърдите на видимо място без да бъдат прегъвани или закривани от връхни дрехи, забранено е чиповете да се отстраняват или да се повреждат. При неспазване на горните правила може да доведе до дисквалификация на участника.

Масов старт – черни цифри cherni

10,5 км – зелени цифри (една обиколка) zeleni

21 км – сини цифри (една обиколка) sini

42 км – червени цифри (две обиколки) cherveni

ВАЖНО

Организационният комитет си запазва правото да променя във всеки един момент , част от посочените по-горе регламенти ако се налага и е необходимо.

При евентуална промяна по отношение на услугите , мястото и графиците, информацията ще бъде публикувана в уеб сайта на маратон Варна 2024г.